Weekend in Zuid Afrika
Blijf op de hoogte en volg Merlijn
28 Januari 2008 | Zuid-Afrika, Caledon
Het eerste weekend in zuid afrika was super. Zaterdag zijn Jarno, Thijs en ik naar Hermanus geweest (merel was ziek). Hermanus is een grotere kustplaats op een klein uurtje afstand van Genadendal. Eerst hebben we wat rondgelopen door het centrum. Het was duidelijk merkbaar dat Hermanus een stuk rijker is dan bijvoorbeeld genadendal of een andere community. Je ziet er kasten van huizen, die vooral worden gebruikt als vakantiehuisjes door blanken en een enkele rijker kleurling. De verschillen zijn dus nog steeds erg groot. Na rondgelopen te hebben door het centrum zijn we naar Grotto beach geweest. Grotto beach is een breed wit strand met een mooie blauwe zee en lekker hoge golven. Het was ongeveer 35 graden dus we zijn eerst gaan zwemmen daarna besloten Thijs en ik om een bodyboard te kopen (100 rand of 10 euro) Het lukte ons een aantal keer om een goede golf te pakken. We hebben erg veel lol gehad. Van al dat gesurf krijg je natuurlijk honger dus zijn we gaan lunchen bij Dutchies. Dutchies is een strandtentje met een Nederlandse eigenaar. Ik heb verse calamaris met frieten en een salade gegeten, erg lekker! Op de terugweg hebben we bij een visafslag verse heekfilet gehaald voor op de braai. Terug in Genadendal hebben we getennist en hebben we daarna een braai gehad bij Bas en Hester. De Heekfilet was super.
Zondag
S’ochtends ben ik om 8 uur gaan hardlopen met Thijs. Om 8 uur is het namelijk nog redelijk koel. Daarna zijn we met Lieke en Lianne ( CMV studenten ) naar Gordons Bay gereden. Gordons ligt op de weg naar Kaapstad. Onderweg zijn we bavianen tegengekomen. Ze zitten gewoon langs de weg en je moet oppassen dat je ze niet aanrijdt. Thijs en ik hebben we lang gebodyboard en we rondgelopen op de markt. Op de markt was een viskraampje waar de Snoek rechtstreeks uit de zee voor je werd gefileerd. Het is hier echt een paradijs voor een visliefhebber! We hebben geluncht bij een restaurant met uitzicht op zee. Ik had een bord voor verschillende soorten vis met groenten (kosten 6,50). Wederom erg lekker. S’avonds zijn we met alle HAN studenten in Greyton uit eten geweest bij de Old mill. Was erg gezellig.
Maandag
Vanochtend moesten we om 7 uur op. We hadden om 8 uur een afspraak om te vergaderen met de landbouw tak van genadendal. De vorige studenten zijn begonnen met het aanleggen van groenten tuintjes in samenwerking met de bevolking. Hierin kunnen de bewoners zelf groenten verbouwen. Hiervan is een deel voor eigen consumptie en de rest kunnen ze verkopen. Op dit momenten zijn er vijf huizen met zo’n tuintje. Het is de bedoeling dat wij dat project voort gaan zetten als de andere studenten weg zijn. Lijkt me een leuk project ook al ligt het natuurlijk niet erg in ons straatje. Na de vergadering hebben we een rondleiding gekregen door het museum van genadendal. Genadendal blijkt een behoorlijke rijke historie te hebben die begint met de missies van de VOC.
28 Januari 2008 - 14:25
Netty:
Hoi Merlijn,
Nou, als ik het zo lees, heb je het wel goed naar je zin in korte tijd! De foto's tonen wel dat het weer heerlijk is en als ik het goed begrijp eet je goed en redelijk gezond, veel vis.
Leuk om zo alles al lezend een beetje mee te beleven. Kijk alweer uit naar je volgende bericht(en), groetjes ook van Gerard en Jasper,
Netty -
28 Januari 2008 - 14:57
Ellen:
hoi Merlijn,
Wat een enthiousiast verhaal, klinkt allemaal heel positief. Mooie natuur, veel sporten en lekker eten en dat is nog maar je eerste weekend.
Geniet ervan en veel plezier!! ook voor je medestudenten. Tot het volgende bericht. (leuk dat je al gelijk foto's erbij hebt gezet)
28 Januari 2008 - 16:59
Wendy:
Hey Merlijn,
Zo leuk allemaal om te lezen wat jullie meemaken! En vooral de foto's... heeerlijk... Het is hier namelijk nog steeds slecht weer, dus jullie hebben het daar perfect!
Ben benieuwd naar jullie eerste verhalen van het project allemaal en vooral wat jullie allemaal gaan meemaken!
Ik zal je zeker volgen.
Heel veel plezier en geniet ervan met z'n allen!
Liefs,
Wendy -
29 Januari 2008 - 16:29
Nelleke:
Heej Merlijn, fijn dat goed aangekomen bent en het ook gelijk naar je zin hebt.
SUPER! Maar ik had niet anders verwacht:)
Ik zag je foto en al lezend moest ik aan
Liesbeth denken: Wat zou ze supertrots op je zijn joh!! Geniet ervan; een hele mooie tijd. Dikke kus Nelleke. -
30 Januari 2008 - 12:17
Maartje:
Vis heerlijk :) Wat Wendy zegt het is hier echt kloten weer. Morgen (donderdag) is er een weer alarm storm en 4 graden. Dus heerlijk weer daar in ZA.
Groetjes aan Merel en de rest,
liefs Maartje -
31 Januari 2008 - 14:52
Mirel:
Wow Merlijn, wat een mooie foto's weer!! En leuke verhalen..........ik kijk steeds weer even of jullie weer wat nieuws hebben geschreven! Hier stormt het aardig en af en toe valt er weer 'ns een drup regen voor de afwisseling.....Verder hebben we vandaag wat voorlichting gehad op de HAN over de minors. Wanneer beginnen jullie precies? Geniet nog maar even lekker van de vrije tijd en de prachtige omgeving!! Ik ben benieuwd naar de volgende foto's!
Liefs,
Mirel -
01 Februari 2008 - 08:22
Joeri:
Lijnus
volgens mij heb je geen problemen om je aan te passen aan de cultuur daar. Ik had ook niet anders van je verwacht. Blijf lekker foto's maken en verhaaltjes schrijven, dan heb ik ook nog een beetje het idee dat ik op vakantie ben, want het weer hier is weer eens zwaar kl*te -
02 Februari 2008 - 09:59
Ruud:
he ouwe landbouwer!
Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt daar. Vergeet niet af en toe met die ellastieken te spelen, anders haal ik je nog in kerel! Rustig aan en groeten een thijs.
02 Februari 2008 - 16:57
Angelien:
Hoi Merlijn,
Ik heb wel een beetje met je te doen hoor. Je zult maar stage moeten lopen in een land waar de zon volop schijnt,de temperatuur tussen de 30 en 35 graden is en de oceaan licht blauw van kleur. Vreselijk lijkt me dat. Dan hier in Nederland. Winterse buien, storm en 3 graden. Veel beter. Goed om te lezen dat je het naar je zin hebt.
Angelien -
07 Februari 2008 - 23:02
Ingrid:
Tijdens je stage laat je die zuid afrikanen toch wel lekker lopen! Misschien ontdek je wel talent! Is altiid plaats voor in NL! Je bent goed bezig, my man! Laat ondertussen de cultuur lekker op je inwerken, tis toch geweldig wat jij mar ervaren op zo;n stage! ik benijd je in dit prachtige land. Zie foto's van surfen, je hebt een super plek, genieten en op je nemen!
Liefs, ingrid