Community day
Blijf op de hoogte en volg Merlijn
07 Mei 2008 | Zuid-Afrika, Caledon
Na 3 maanden van voorbereiding was het dan zover! De Community day stond op de stoep. De community day is eigenlijk een dag waarop de studenten allerlei leuke activiteiten organiseren voor de gemeenschap. Het gekozen thema was ‘Rainbow Nation’. De 29ste April wordt in Zuid Afrika namelijk freedom day gevierd. Aangezien Zuid Afrika een land is waar vele nationaliteiten en culturen met elkaar samenleven leek het ons een goed idee om het belang van respectvol samenleven tijdens deze dag te benadrukken.
Nadat ieder van ons regenbogen en zuid afrikaanse vlaggetjes op zijn/haar wangen geschminkt had begonnen we om 7.00 s’ochtends met opbouwen van de tenten. We hadden namelijk 2 grote leger tenten gehuurd voor het geval dat het slecht weer zou worden. Gelukkig werd het prachtig weer. Om zoveel mogelijk mensen naar het rugbyveld te trekken hebben we parade georganiseerd in Genadendal. Bereaville en Greyton. Kinderen konden meelopen met hun van afval gemaakt instrumenten en voorop liepen de trompoppies (majorettes). Rond 10.00 uur begon het veld al goed vol te stromen met bezoekers. Om 11.00 kwamen de parades en de bussen aan op het rugbyveld. We hadden gratis bussen geregeld die de mensen uit Greyton en Bereaville oppikten en s’avonds ook weer terug brachten. Om 11.15 begon mr. Edson ( principal Berea primary ) met zijn speech over de ‘Rainbow Nation’ en freedom day. Na zijn speech hebben we samen met alle studenten 2 dansjes gedaan. Erg leuk, want bijna iedereen deed mee. Kijk maar naar de foto!
Na onze dansjes was de dag officieel geopend. Er was een markt waar verschillende instanties konden laten zien wat hun rol is in de gemeenschap. Hier vond je onder andere; creche’s, het bejaardenhuis, de brandweer, de politie, het leger des heils etc. Sommige van deze instanties gaven zelf demonstraties! Daarnaast werd er veel eten en drinken verkocht. Gedurende de dag speelden er ook twee plaatselijke bandjes. Kinderen konden zich laten schminken. Kirsten heeft tot laat in de middag zitten schminken omdat er erg veel belangstelling voor was. Samen met merel heb ik voor een ‘groene zeep glijbaan’ gezorgd (zie foto). Alle activiteiten op de dag waren trouwens gratis. Merel en ik hebben een aantal sponsors geworven en hebben ruim 600 euro gekregen. Daarvan hebben we de meeste benodigdheden kunnen kopen.
Om 13.00 startte het voetbal toernooi. Samen met Jarno heb ik op iedere school (Genadendal, Bereaville, Greyton) een meisjesteam en 2 jongensteam bij elkaar gekregen. Deze hebben op de community day tegen elkaar gespeeld. We hadden zelfs een beker voor de winnende school en certificaten voor alle deelnemers. Helaas waren de teams uit Bereaville niet op komen dagen. Dus hebben Genadendal en Greyton om de beker gestreden. Na een verassende overwinningen heeft mijn team de beker gewonnen! Komt vast door de goede training iedere dinsdag’-) De kleine mannen waren dolblij met de beker. Kijk maar naar de foto.
Naast voetbal werd er ook nog netbal en rugby gespeeld. Deze twee sporten zijn erg populair in Zuid Afrika. Een aantal studenten heeft meegespeeld met netbal. Ik heb zelf meegedaan met rugby. Erg leuk, ben alleen wel helemaal bont en blauw nu, haha.
S’avonds was er nog een talentenshow. Hier konden volwassen en kinderen die zich van tevoren hadden ingeschreven hun ‘kunstje’ laten zien. Er werd veel gedanst en af en toe werd er een toneelstukje opgevoerd. Wat mij betreft was het een erg geslaagde dag en we hebben ook veel positieve reacties gekregen op de community day vanuit de gemeenschap.
07 Mei 2008 - 14:54
Angelien:
Hoi Merlijn,
Fijn voor je dat de community day zo succesvol is verlopen. Van Loek hoorde ik dat je je heel goed had voorbereid en dat je het een belangrijke dag vond. Beter kan dus niet,gezien de reacties.
Veel succes met de volgende activiteiten en nog veel plezier natuurlijk.
Hartelijke groeten,
Angelien -
07 Mei 2008 - 15:17
Netty:
hoi Merlijn en Kirsten
Wat ziet het er allemaal leuk en vooral kleurig uit! Zo te zien hebben jullie iedereen aardig bezig gehouden. Dus nog steeds mooi weer daar?
Wat een mooie ervaring, deze community day. We wensen je nog veel succes met alle activiteiten daar en groetjes van ons allemaal!
Gerard en Netty
en Jasper natuurlijk -
07 Mei 2008 - 19:00
Jente En Dieter:
Iedereen doet mee
op Community Day !!
Ziet er keigezellig en geslaagd uit. Daar moet een hoop werk in gezeten hebben. Petje af hoor!
Heel veel plezier nog! -
11 Mei 2008 - 13:18
Mirel:
Hey Merlijn,
Alles goed? Bevalt het jullie nog steeds allemaal daar? Wanneer komen jullie eigenlijk weer terug?
Wij hebben hier net een vakantie opzitten. Ben heerlijk naar Gran Canaria geweest. Even lekker weg.
Vandaag, met een team van 4, de HAN KAN marathon gelopen. Was erg pittig gezien de temperatuur hier (30 graden). Mijn etappe was net om 11.15.............
Veel succes daar en tot het volgende bericht!
Liefs,
Mirel -
28 Mei 2008 - 17:41
Pim:
He Lijn,
Is t een beetje gezellig daar tussen de aapjes?? Hoop nieuwe ervaringen opgedaan zie ik!
HVO 4 is dit seizoen trouwens 3e geworden en ik heb nog 2 wedstrijdjes mee mogen doen! Had graag samen gespeeld met de legendarische Merlijn; maar helaas. Wellicht volgend seizoen spelen we samen de sterren van de hemel!!
Veel plezier nog daar!!
Groet,