IK BEN ER!!
Blijf op de hoogte en volg Merlijn
25 Januari 2008 | Zuid-Afrika, Caledon
Woensdag 23 Januari
Hallo allemaal woensdag 23 januari om half twaalf ben ik aangekomen op cape town airport. We hebben een rustige vlucht gehad, maar het duurde wel ontzettend lang. Helaas heb ik in het vliegtuig maar anderhalf slaap gehad, omdat ik vliegen nou eenmaal niet mijn hobby is. Aangekomen op cape town airport werden we na een half uur(african time) opgehaald door mevr. Adri Joan van University of the western cape. Daarna zijn we direct naar de university gereden om daar nog wat administratieve zaken te regelen. Nadat dat geregeld was zijn we naar Somerset mall gereden om beddengoed, een simkaart en een simkaart te halen. Mevr Adri had behoorlijke haast dus dat moest allemaal in sneltrein vaart gebeuren en dat valt niet mee als je maar anderhalf uur geslapen hebt. Vanaf Kaapstad is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Genadendal. Maar de prachtige omgeving maakt dit meer dan goed. Prachtige bergen en geen bebouwing en we hebben zelfs al aapjes gezien onderweg. Aangekomen in Genadendal hebben we kennis gemaakt met de HAN studenten in Genadendal. Daarnaast hebben we kennisgemaakt met Joey. Joey regelt zo’n beetje alles voor ons. Zeer relaxte kerel die ons vertelde dat iedereen hier lui is en dat wij dat ook maar moeten worden, klinkt goed! Na kennisgemaakt te hebben zijn we naar het tijdelijk huis gegaan. Hier blijven we voor een week. Het is een soort klein boerderij achtig geel huis met een rieten dak. Het enige nadeel is dat we alleen koud water hebben. Maar met de temperaturen van rond de 30 graden is dat ook wel weer lekker. Iedere dag valt de stroom een paar uur uit, maar dat schijnt normaal te zijn hier, wel lekker zuinig. Na onze kamers geïnstalleerd te hebben zijn we naar Hester en Bas gegaan (andere Han studenten) om te genieten van onze eerste braai (bbq). De tweede dag zijn we uitgenodigd in de kerk van genadendal. Daar werd een feest gehouden ter ere van het 70 jarig bestaan van de highschool. Duurde maarliefst drie en was wel een beetje saai. Daarna zijn we met Hester en Bas naar Caledon geweest. Dit is een grotere plaats in de buurt. Hier kunnen we internetten en boodschappen. Helaas was de stroom uitgevallen toen we aankwamen dus van internetten is niets gekomen. S'avonds hebben we onz auto opgehaald. Een toyota corolla 1.6, rijd lekker hoor! Daarna hebben Merel en ik pasta met groente en gehakt gemaakt. Iedereen was nog vrij moe dus we zijn vroeg gaan slapen. Vanochtend samen met thuis hardgelopen door de heuvels. Was erg gaaf en warm! Tot snel! groeten van Merlijn
25 Januari 2008 - 10:10
Loek Snijders:
Hoi Merlijn,
Leuk al zo snel een verslag te lezen en foto's te bekijken.
Relaxt zijn is dus het motto, klinkt interessant!
Gisteren het gesprek gehad bij Vitra.
hoor over circa 1 a 2 weken hoe of wat ?
Morgenavond gaan Nick en Ik naar Karin in H.v.H.
Daarna ga ik naar een "After party"van een optreden van een koor, waar Angelien in het verleden heeft gezongen in de Stadsgehoorzaal optreden van een band met dansen.
Goed "relaxt"weekeinde alvast.
Hebben jullie al plannen voor de komende weken ?
Niet teveel wegneem-etes hè
Groetjes
Loek
25 Januari 2008 - 10:40
Maartje :
Klinkt al goed :) -
25 Januari 2008 - 12:53
Nick Snijders:
He curly. Gaaf hoor dit eerste verhaal! Wel leuk dat je ook direct die foto's kunt plaatsen!
Groeten,
Nick -
25 Januari 2008 - 15:03
Mirel:
Heeey Merlijn,
Leuk zo snel al de eerste verhalen en foto's op jullie websites!!! Wat ziet het er daar onwijs mooi uit. Prachtige natuur! Zo te zien hebben jullie de keuken al gebruikt! Is het eten wat ze daar verkopen heel anders of kun je ook dingen krijgen die je in Nederland eet? haha.....;)
Ik ben benieuwd naar de volgende verhalen en foto's. Het zal voor mij een kunst worden om op iedere site weer iets leuks en persoonlijks voor iedereen neer te zetten, maar ik ga hard m'n best doen dit vijf maanden vol te houden!!!!
Liefs,
Mirel -
27 Januari 2008 - 21:24
Angelien :
Hoi Merlijn,
Je vader heeft mij je weblog toegestuurd, zodat ook ik jou kan volgen. Erg aardig van je vader en leuk om te doen. Je hebt de vliegreis dus doorstaan. Gelukkig was er geen kans op een jetlag. Je eerste kennismaking met Zuid-Afrika ziet er veel belovend uit. Van de stroomstoringen zijn we hier in Nederland volledig op de hoogte via het NOS-journaal.
Met Loek nog naar de afterparty geweest. Ik wist niet dat je vader zo goed kon dansen :).
Veel plezier en tot het volgende bericht.
Angelien -
28 Januari 2008 - 09:34
Annemarijn:
Hej!
Klinkt goed allemaal joh! Gaaf hoor helemaal in Zuid-afrika:D!Is wel ff wat anders dan hier in het hoge noorden ;).Maarr hier ist ook heel tof!
Ik blijf je verhalen volgen, veel plezier!
X