Op vakantie met Kirsten
Blijf op de hoogte en volg Merlijn
19 Maart 2008 | Zuid-Afrika, Caledon
Op dag twee zijn we begonnen aan de Garden route. De eerste plaats waar we een dag zijn gebleven is mosselbay. Het was die dag nogal slecht weer dus we zijn bijna alleen maar in het hostel geweest. S'avonds hebben we bij een cubaans restaurant gegegeten.
De derde dag zijn we naar wilderness gegaan een prachtig bosrijk gebied. Je vindt er met name dik regenwoud. We hebben er een prachtige wandeling gemaakt. S'avonds hebben we in een soort boshutje geslapen en we hebben zelf gekookt.
Op dag 4 zijn we doorgereden naar Plettenberg bay. We hebben er een paardensafari gedaan door een groot wildpark (plettenberg game reserve). We hebben olifanten,neushoorns,giraffen,kudu,springbokken,wildebeast,nijlpaarden,krokodillen en leeuwen gezien. Je kon echt ontzettend dichtbij komen met je paard. Echt heel gaaf en aan te raden als je ooit de garden route gaat doen.
Op dag 5 zijn we naar Jeffreys bay gereden. Dat is de surfplaats van zuid afrika. Vanzelfsprekend hebben we daar dus gesurft. Grote tunnelvormige golven om bang van te worden. S'avonds hebben we in een echt surfhostel geslapen. Je kon zo vanuit je kamer het strand op lopen. S'avonds hebben we nog een mooie strandwandeling gemaakt, want naast goede surfplekken zijn de stranden van j-bay ook schitterend. S'avonds hebben we zelf gekookt.
Op dag 6 zijn we naar het Addo Elephant park gereden. Het verste punt van onze reis. Helaas was het weer erg slecht. We hebben veel olifanten gezien, aantal zebra's schildpadden, jakhalzen en schildpadden. We reden met onze eigen auto door het park. De olifanten gingen soms bijna op je motorkap zitten. Het park was ontzettend uitgestrekt. De dieren zijn dus erg vrij. S'avonds hebben we bij vrienden van kennissen van Kirsten geslapen. Super gastvrije mensen. We hebben een braai gahd om 22:30, was erg gezellig.
De volgende dag zijn we aan de terugweg begonnen. We zijn naar het strand geweest in Port Elizabeth. Ik heb gesurft en kirsten heeft lekker gezont.
19 Maart 2008 - 12:04
Jarno:
nou nou wat een belevenissen allemaal weer hoor echt super stoer allemaal veel plezier nog merlijn en kirsten
kus jar
19 Maart 2008 - 12:22
Loek:
Dat was een week genieten zie ik !
Jullie hebben gave dingen gedaan.
Zitten zeker aanbevelingen bij voor de rondreis van Nick en mij.
Ben inmidddels aan het aftellen dat we elkaar weerzien.
Heb je ook nog foto's van jullie week voor op je weblog ?
Hoi, Papa
19 Maart 2008 - 15:12
Ellen:
Zo te lezen hebben jullie een fantastische week gehad. En heel veel gedaan en gezien. Het is hier moeilijk voor te stellen dat je al die beesten van zo dichtbij kunt bekijken. Veel plezier nog samen. groetjes, Ellen -
19 Maart 2008 - 16:35
Netty:
Geweldig wat jullie allemaal zien en meemaken, klinkt heel avontuurlijk.
Geniet ervan! We zijn nieuwsgierig naar jullie foto's van de wilde dieren!
groetjes, ook van Gerard en Jasper,
Netty -
20 Maart 2008 - 11:47
Lizzy:
hoi merlijn volgens mij heb jij het heel erg naar je zin daar mij lijkt het ook erg leuk om al die dingen te doen!
en nog groetjes aan kirsten,
veel plezier nog :-)
groetjes lizzy -
21 Maart 2008 - 09:39
Germen:
Hey Merlijn,
Super gaaf om de verhalen te lezen. Leuk om te lezen dat je bij J-bay bent geweest. Ik moet het altijd doen met de tv.
Verder hebben we het op school lekker druk maar dat zul je wel meegekregen hebben. Ik heb voor Thijs de inschrijving van de minor geregeld. Moet ik dit eventueel ook voor jou doen of weet je nog niet welke minor je gaat volgen. Ik hoor het wel.
Veel plezier nog en we spreken elkaar.
Groetjes -
24 Maart 2008 - 15:39
Mirel:
Heeeey Merlijn,
Alles goed? Wat een super leuke dingen hebben jullie weer gedaan. Leuk dat Kirsten er is en jullie samen kunnen genieten.
Heel veel plezier!!
Liefs,
Mirel -
26 Maart 2008 - 23:30
Ingrid:
Hoi Merlijn en Kirsten,
Wat leuk je sms te ontvangen. Wat een belevenis daar, he. Geinig dat je daar nu al weer een tijdje zit aan de onderste kant van de wereld. Met vriendin en straks Loek en Nick. Beter mag je je niet wensen. Naast al dat bekijken van alle ongelooflijke sites loop je ook nog echt stage??!! Dit is echt wel iets voor jou dat ondernemende, zit gewoon in je! Tja, hardlopers, kan je ze bijhouden, die Zuid-Afrikanen? Rennen, babe!
Groetjes van ons allen,
Ingrid