Weekend Kaapstad - Reisverslag uit Caledon, Zuid-Afrika van Merlijn Snijders - WaarBenJij.nu Weekend Kaapstad - Reisverslag uit Caledon, Zuid-Afrika van Merlijn Snijders - WaarBenJij.nu

Weekend Kaapstad

Blijf op de hoogte en volg Merlijn

12 Februari 2008 | Zuid-Afrika, Caledon

Dinsdag 5 februari

Vanochtend hebben we een afspraak gehad met twee mannen van Sports and recreation. We hebben gesproken over de functie van de sportcoördinatoren op de basisschool in Genaal. Wij gaan de sportcoördinatoren helpen bij het organiseren van een aantal sportactiviteiten in de community. Voor heen zijn de coördinatoren namelijk alleen actief geweest op de school, terwijl ze juist zijn aangenomen om sport in de community te initiëren. We gaan samen met de docenten van de bassischool een ‘sport’ rooster opstellen dat gericht is op de activiteiten die gaan plaatsvinden in de community. Als er bijvoorbeeld een rugby toernooi wordt georganiseerd als community activiteit, dan delen we de sportlessen op school ook zo in dat er naar het toernooi wordt toegewerkt.

S’avonds hebben we weer vergadert met het sportforum over de lancering van het Sportforum op 23 februari.

Woensdag 6 februari

Vandaag zijn we vertrokken richting Kaapstad. Onderweg zijn we nog gestopt bij somerset mall. Bij mr. Price Sport ( een gigantisch sportwinkel ) hebben we gevraagd of ze ons gebruikte sportspullen wilden sponsoren. Buiten stond namelijk een bak waarin mensen gebruikte sportspullen konden inleveren. De manager was erg enthousiast en we konden gelijk een berg spullen meenemen, onder andere cricket bats, hockey sticks en bokshandschoenen( zie foto ). Het pastte allemaal niet in de auto dus hebben we afgesproken de spullen zaterdag op de te halen. S’avonds zijn we in Kaapstad wezen eten op het Waterfront, bij een Mexicaans restaurant. Verse dorade, ( vis ) heerlijk! S’avonds hebben we overnacht in Sir John’s waterfront lodge, een hostel in greenpoint.

Donderdag 7 februari

We zijn vandaag naar het strand geweest bij Clifton beach. Een erg mooi strand. Veel rijke engelsen die vaak een prachtige huis bezitten direct aan het strand. S’avonds heb ik gekookt in het hostel. Een hostel heeft een gezamelijke keuken, dus je kunt gewoon je eigen potje koken, prima dus! S’avonds zijn we naar Camps bay geweest met Phoebe, een zuid Afrikaans meisje dat stage heeft gelopen bij ons in Nijmegen. Ze heeft ons meegenomen naar een hippe tent waar ze heerlijke cocktails hadden met vers fruit. S’avonds hebben we weer in hetzelfde hostel geslapen.

Vrijdag 8 februari

Vandaag ben ik met merel kaapstad ingegaan. Thijs en Jarno zouden gaan skydiven, maar dat is niet doorgegaan vanwege de harde wind. Wij zijn voornamelijk op Longstreet geweest, dat is de winkelstraat van Kaapstad. Heb een kortebroek en een shirt gekocht, het is hier namelijk uitverkoop omdat het herfst wordt. Ideaal! We zijn ook bij een winkel geweest waar ze custom made surfboarden verkopen. Dat betekent dat ze een board precies op jou lichaamslengte en gewicht maken. Je kunt zelfs je eigen print uitkiezen. De verkoper vertelde me dat er een speciaal aanbod was. Hier bij kreeg je het totaal pakket; board, wetsuit, vinnen, leash, boardbag, wax, een anti slip rubber en dragers voor op je auto voor 400 euro. Een erg aantrekkelijk aanbod. Ga eens checken wat het kost om het board mee te nemen naar NL met mijn vliegmaatschappij.

Zaterdag 9 februari

We zijn terug gereden naar Genaal. Onderweg hebben we de sportspullen opgehaald bij mr. Price. Daarna zijn we nog langsgegaan bij de nieuwe studenten in Grabouw, die waren namelijk net aangekomen. In Genadendal hebben we alle nieuwe studenten ook ontmoet. Het is wel een leuk groepje denk ik zo! Morgen geven wij een welkomstbraai bij ons thuis.

Zondag 11 februari

Vandaag zijn we met de nieuwe studenten naar Hermanus geweest. Het was erg bewolkt dus we hebben lekker een potje voetbal gespeeld op het strand. S’middags zijn we begonnen met de voorbereiding voor de braai. Tijdens onze voorbereinding begon het ineens met stortregenen. Het water kwam als een waterval de trap af in onze tuin. Het water dreigde ons huis binnen te lopen, dus hebben Thijs, Jarno en ik de acherdeur gebarricadeert met zakken aarde. Het mocht helaas niet baten. Ons huis is van binnen een klein beetje nat geworden, maar het viel mee. De braai is wel doorgegaan, was erg gezellig.

Maandag 12 februari

Ons laatste dagje vrij. Het was nog steeds behoorlijk bewolkt dus hebben Jarno en ik besloten ‘Grootkop’ te beklimmen. Grootkop is de grootste berg in de omgeving. Genaal ligt direct aan deze berg. Het was een behoorlijk zware tocht, omdat er namelijk geen paden waren die omhoog gingen. We moesten af en toe echt rotsen op klimmen. Was erg gaaf! We hebben de top niet gehaald. Bovenop was het echt te stijl. We hebben nog wel eens soort grote konijnen gezien. Mooie beestjes! Na 4,5 uur stonden we weer beneden. Behoorlijk vermoeid trouwens, het was een pittig tochtje. Morgen begint de introductie in Grabouw, hij duurt vier dagen. Ik ben benieuwd.

• 12 Februari 2008 - 20:33

Kirs:

Wow! Super mooi uitzicht! Nog 3 en een halve week en dan kom ik het live bekijken!!

• 13 Februari 2008 - 12:40

Joeri Van Der Lugt:

Hee lijnus

het begint nu toch een beetje te krieelen bij mij. Komt het toevallig een beetje uit als Esther en ik langskomen bij jou van +/- 27 april tot +/- 5 mei?
    Lijkt me wel erg relaxt een weekje chillen in south Africa

• 13 Februari 2008 - 13:50

Ellen Bos:

Hoi Merlijn, wat leuk dat je zo trouw je dagboek bijhoud. Zodoende kunnen wij enigzins meegenieten van hetgeen je allemaal meemaakt en ziet. Je klinkt nog steeds zeer enthiousiast, maar dat kan ook haast niet anders gezien je berichten. Al heel wat gezien en gedaan. De foto's zien er zeer zonnig uit. Gelukkig hebben wij ook een heerlijk weekend gehad, weliswaar geen zomer maar wel al een beetje lente gevoel. Vandaag is het weer een stuk kouder. Nog een goede week en dan is het hier voorjaarsvakantie en vertrekken we voor een weekje naar de wintersport. Hopelijk ook een zonnetje.In ieder geval ligt er voldoende sneeuw. Kun jij je daar vast niet voorstellen. Veel plezier en tot een volgend bericht. Groetjes, Ellen

• 13 Februari 2008 - 19:21

Lizzy:

leuk bericht, volgens mij heb je het wel héél leuk!!!
    ik weet waar ik op vakantie naar toe wil!!!

Verslag uit: Zuid-Afrika, Caledon

Bezoek

19 Maart 2008

Op vakantie met Kirsten
Merlijn

Welkom op mijn site Per 22 januari 2008 vertrek ik voor vijf maanden naar Zuid Afrika om mee te werken aan het project 'Sports for all' in Theewaterskloof. Een project van de HAN (hogeschool Arnhem Nijmegen) in samenwerking met the university of the western cape. Mijn activiteiten zullen plaatsvinden in Genadendal, zo'n 75 kilometer van Kaapstad. Het project: Project Theewaterskloof is een samenwerkingsverband gericht op de sociale en economische ontwikkeling van de gemeenschappen in de regio Theewaterskloof in Zuid-Afrika. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen(HAN) werkt sinds een aantal jaar samen met de University of Western Cape (UWC) aan de opbouw van een betere en sterkere samenleving in de dorpen van de gemeente Theewaterskloof. In 2012 moet er in Genadendal en in Grabouw een gestructureerd sportaanbod zijn. Dat is de ambitie van het project van de opleiding Sport, Gedrag en Maatschappij (SGM)en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Theewaterskloof. Vijf jaar lang zullen er steeds groepen ALO & SGM-studenten naar Zuid-Afrika gaan om in estafette te werken aan het project. Samen met 3 andere ALO studenten (Thijs de Groen, Merel Vissers en Jarno van Kevelaar)gaan wij lesgeven op het voorgezet onderwijs in Genadendal, daarnaast zullen we ons bezighouden met bijscholing van de docenten LO aldaar en het aanleggen van sportfaciliteiten. Op deze site houd ik jullie op de hoogte van mijn avonturen! Groeten, Merlijn Snijders